21-22 Nisan 2018’de Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlenen 1. Uluslararası Evrimsel Psikoloji Kongresi’nde Türkiye’den ve dünyadan bu alanda çalışmalar yapan uzmanlar bir araya geldi.

1.Uluslararası Evrimsel Psikoloji Kongresi’nde Üniversitemizin Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Galip Bahçekapılı, “Ahlaki Yargıların ve Prososyal Davranışın Evrimsel Temelleri” başlıklı sunumunda çocuklar ve şempanzeler üzerinde davranış konusunda deneysel sosyoloji ve psikoloji alanında yapılan araştırma ve çalışmalardan bahsetti. Ahlaki yargılarda bulunmanın, grup halinde işbirliği, uzun süre ahenk içinde bulunmayı sağlamada maddi cezalandırmaya göre daha etkili olduğunu belirten Bahçekapılı, insanların nasıl bir ahlaki üne sahip olduklarına önem verdiklerini ifade etti. Bahçekapılı, “Bulgular ahlaki yargılamada bulunma kapasitesinin grup içi işbirliğini sağlamaya, bir kere sağlandıktan sonra muhafaza edilmesine yönelik olarak evrimleştiği fikrini destekliyor” dedi.

Toplumsal Sorunları Çözmek İçin Evrimsel Psikoloji Tartışılmalı