Mühendislik Fakültesi
Tarih: 19 Ekim 2022

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Dünya Çeviri Gününü Bir Etkinlikle Kutladı

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümü tarafından Dünya Çeviri Günü kapsamında düzenlenen “Afette Rehber Çevirmenlikte Güncel Durum” başlıklı etkinlik, 5 Ekim 2022 tarihinde Beykent Üniversitesi Taksim Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Afette Rehber Çevirmenlik (ARÇ) Organizasyonu Görevlendirme Birimi’nden Prof. Dr. Turgay Kurultay ve Prof. Dr. Alev Bulut ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) Kemal Koçak’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinliğin ilk kısmında toplum çevirmenliği ve afette rehber çevirmenlik kavramları, ARÇ Organizasyonunun kuruluşu, yapısı ve işlevi ele alındı. İkinci kısımda ise güncel duruma odaklanıldı, afetlere karşı hazırlıklı olmak için ARÇ ve AFAD tarafından yürütülen çalışmalar kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.