Tarih: 31 Ekim 2022

Doğuş Üniversitesinde 21. Ulusal Psikoloji Kongresi Gerçekleştirildi

13-16 Ekim 2022 tarihleri arasında Doğuş Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ile Türk Psikologlar Derneğinin iş birliğiyle 21. Ulusal Psikoloji Kongresi gerçekleştirildi. Üniversitemizin Çengelköy Yerleşkesinde “UPK Antik Psişe’den Sinirbilime” temasıyla düzenlenen kongrenin açış konuşmaları (keynote speech) Üniversitemizin Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sirel Karakaş, Prof. Roy F. Baumeister ve Prof. Peter Jonason tarafından gerçekleştirildi. 3 gün boyunca ilginin ve katılımın son derece yoğun olduğu kongrede bilişsel psikoloji, gelişim psikolojisi, sosyal psikoloji, klinik psikoloji, endüstri ve örgüt psikolojisi gibi temel ve uygulamalı alanlar ile psikoloji ve beyni ilişkilendiren nöropsikoloji ve bilişsel nörobilim alanlarında çalışan araştırmacılar sözlü ve poster bildirilerini sundular. Bunların yanı sıra öğrencilerin ve araştırmacıların bilimsel gelişimlerini desteklemek amacıyla çeşitli atölye çalışmaları da düzenlendi.